Detta är
Englamust

Det började i trädgården

Bjärebygdens Musteri startade Ola och Katrin Englund tillsammans med sönerna Petter och Johan hemma i trädgården i Ängelholm 2013. Musten kallade dem för Englamust. En annan idé tog snabbt form och det var att låta privatpersoner lämna in sina egna äpplen för mustning. Det blev snabbt populärt och företaget växte och dem fick flytta till större lokaler ute på Valhall.

verksamheten flyttar till kattvik

Hösten 2018 väljer Ola och Katrin att dra ner på tempot och istället satsa på att producera must av trädgårdsfrukt åt privatpersoner ute i deras lokaler i Ängelholm, under namnet Husets Must. Här har man även butik där man säljer Englamust och deras egentillverkade möbler i industristil.

I och med detta säljs Bjärebygdens Musteri AB till Kattviks Fruktodling AB och verksamheten flyttar hit. Här har man i generationer sedan 1936 bedrivit fruktodling, packeri och lager och är idag Sveriges största fristående fruktodling.

Ett nytt kapitel tar vid.

Närodlat

Det viktiga för oss är att bibehålla den familjära känslan som Ola och Katrin byggt upp och att ha en personlig kontakt med våra kunder. Självklart är närodlat och lokalproducerat viktigt för oss och vi känner att vi nu kan knyta ihop säcken i våra verksamheter och musteriet blir en naturlig del för att kunna ta tillvara på så mycket frukt som möjligt.

ENGLAMUSt svarar gärna på era frågor

Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling

Bjärebygdens Musteri har investerat i utökad produktionskapacitet i samarbete med Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (Landsbygdsprogrammet)

Scroll to Top